Medische en psychologische onderzoeken bij rijverbod

We're glad to help.

 

Hoe inschrijven voor herstelonderzoeken?

 

ImageNa uw veroordeling krijgt u bij het neerleggen van het rijbewijs op de griffie (bij ingang van het rijverbod) een lijst voorgelegd met instellingen waar u de herstelonderzoeken kunt afleggen. U dient uw keuze ter plaatse aan te duiden op deze lijst.

Het is vervolgens het parket zelf (Openbaar Ministerie) dat PsyConsult (indien u kiest voor PsyConsult) op de hoogte brengt van uw keuze, en het dossier overmaakt aan onze diensten. U hoeft verder niets te doen, en wij zullen daarna zelf moet u contact opnemen voor het openen van uw dossier.

Indien u een rijverbod heeft van kortere duur, is het mogelijk dat het parket u reeds de lijst met instellingen toestuurt vooraleer het rijverbod is ingegaan. Deze lijst is dezelfde als diegene die u zou krijgen bij neerlegging van het rijbewijs op de griffie. U dient uw keuze aan te duiden op de lijst, en deze vervolgens terug te sturen naar het parket. Vanaf hier verloopt de procedure gelijkaardig aan diegene die hierboven werd beschreven. U hoeft dus verder niets meer te doen, het parket maakt uw dossier over aan onze diensten en wij nemen zelf met u contact op voor de afhandeling van uw dossier.

Indien u zelf geen keuze maakt (vb. u laat uw rijbewijs neerleggen op de griffie door iemand anders, of u stuurt de lijst waarop u uw keuze dient te maken niet terug naar het parket), duidt het parket een instelling aan in uw plaats. U wordt daarvan op de hoogte gebracht door het parket, en u bent vervolgens zelf verantwoordelijk voor het contacteren van de instelling die het parket voor u koos.

Klik hier om contact op te nemen met onze dienst.